Lördagsbakning; tryffelkaka

Igår blev det tryffelkaka som bakades.. Det är en kaka som ska ätas dagen efter kan jag berätta. Den gjordes igår, jag gillade den då med, men idag hade den helt rätt konsistens. Idag gillade lilleman den med. Den var riktigt god kan jag inflika. För den som vill baka den, är det typ som en kladdkaka underst och över är det en slags chokladkräm. Recept skriver jag om det finns intresse för det..
Och till middag igår blev det fläskfilégryta, som smakade mumma.. fläskfilé, paprika, färska champinjoner, grädde, mjölk, creméfraiche..
Camilla
2014-04-07 @ 00:44:29

Den där tryffelkakan såg farligt god ut och vill gärna ha receptet :)

Svar: Desirée IP: 145.235.0.6
Den kommer göras igen, kan jag erkänna. Så ja, jag gillade den :)
Här är receptet Camilla

Receptet är till en springform.
Botten
150 smör
3 dl socker
1 dl kakao (tog mindre)
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Tryffel
1,5 dl grädde
2 tsk smör
100g mörk + 100g ljus choklad

Smält smöret och rör ner sockret, kakao o vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget & sist mjölet. Häll i form. Grädda i 175grader i 18 minuter.
Tryffel: koka upp grädden & ta av från kastrullen. Rör ner chokladen o sist i med smöret. Häll tryffeln över kakan och låt den stå kallt i några timmar, gärna till dagen efter.
Tog en bit samma dag, då var den fortfarande lite smårinnig. Dagen efter hade den funnit sin rätta konsitens. :)

Sötsaker är min svaga länk




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

chokladkakor.blogg.se

Jag är en 40 årig kvinna med ett gäng kilo för mycket. Trodde att detta året skulle vara det nya året med bra träning och bra mat. Men ack så fel.. God mat, god bakning blev det istället.

RSS 2.0